ЩО ТАКЕ “СТАЖ ВОДІННЯ”? ЯКІ ДОКУМЕНТИ Є ЙОГО ПІДТВЕРДЖЕННЯМ?

ЩО ТАКЕ “СТАЖ ВОДІННЯ”? ЯКІ ДОКУМЕНТИ Є ЙОГО ПІДТВЕРДЖЕННЯМ?
При подаванні документів в автошколу для відкриття категорій «СЕ» та «Д» багато хто стикається з такою перепоною як «стаж водіння», адже без його підтвердження просто неможливо відкрити вказані вище водійські категорії. Так які ж документи є підтвердженням водійського стажу?

Насамперед Ви, звичайно ж, подумали про наявність звичайного водійського посвідчення, але ні, не все так просто, адже далеко не всі після отримання водійських прав сідають за кермо, багато хто успішно кладе свіженький пластик на полицю. Тому наявність водійського посвідчення ніяким чином не являється документом, що підтверджує стаж. Але зверніть увагу, що для відкриття категорії «СЕ» обов’язкова наявність відкритої категорії «С», для «Д» – або «В», або «С»/«С1».
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №340 від 8 травня 1993 года, до безперервного стажу водіння транспортним засобом належить як робота протягом останнього часу на транспортному засобі, так і керування власним транспортним засобом з максимальним перервою не більше тридцяти днів, якщо це підтверджено відповідними документами, а саме:
Для осіб, які працюють водіями – витягом з трудової книжки або довідка з місця роботи із зазначенням дати наказу про призначення особи на посаду, дати, з якої така особа працює водієм, марки закріпленого транспортного засобу і його номерного знака. Витяг з трудової книжки або довідка з місця роботи завіряються підписом посадової особи підприємства і скріплюються печаткою; у разі ліквідації підприємства витяг з трудової книжки затверджується в установленому порядку.
Для тих, хто управляє власним транспортним засобом, – реєстраційними документами на такий транспортний засіб; для осіб, які керують транспортними засобами, що не є їх власністю, – реєстраційними документами на такий транспортний засіб та документами, що надають право на керування ним.

Коментарі